Massages

Massages

Rug massage
Veel mensen ondervinden tegenwoordig de last van het thuiswerken. Net even verkeerd zitten. Vaak werken op andere tijden, of te lang doorwerken. Allemaal oorzaken voor (kleine) rug klachten. Veel mensen benaderen ons met rug klachten, kleine pijntjes, die niet vanzelf verdwijnen, die niet zomaar over gaan. De oorzaak is over het algemeen een niet ideale werkhouding thuis. Je zit ten slotte thuis net iets anders dan op werk. Ook de omgeving en de gewerkte uren spelen daarbij een rol. Vaak ’s avonds nog even achter de computer om het werk waar je overdag niet aan toe gekomen bent toch nog even af te maken. Of in het weekend nog snel wat werk inhalen of voorbereiden. Zo kom je te weinig toe aan ontspanning die je lichaam toch echt nodig heeft. Normaal stopte het werk als je ’s middags naar huis ging. Maar nu is dat onderscheid moeilijker te maken. Maar daar is een oplossing voor. Gewoon even een half uurtje je rug/schouder/nek laten masseren doet wonderen. Dat kan, met olie, op een massagetafel. Maar ook, op de kleding, op een massagestoel. Even ontspannen, even rust en een goede doorbloeding van je rug spieren zorgt er voor dat alle kleine klachten verdwijnen. Hieronder ziet u de mogelijkeheden bij ons in de salon.

Hotstone  €30,00 per half uur

In tegenstelling tot olie massages, waarbij de combinatie van handen/armen en olie voor de warmte en ontspanning zorgen, zorgt hier de warmte van de stenen voor de massage.

Bij een volledige hot-stone massage wordt gebruik gemaakt van verwarmde vulkanische stenen. De stenen die wij gebruiken komen uit het Andes-gebergte en zijn door de natuur gevormd. Dus geen machinaal getrommelde stenen. Maar stenen uit de natuur. Ze worden door ons ook in de buitenlucht regelmatig voorzien van nieuwe en schone energie.

De stenen worden gebruikt als kleine kacheltjes op je lichaam. Maar ze worden ook gebruikt in combinatie met olie om te masseren. Daardoor is de massage iets steviger dan een normale olie massage die alleen met handen wordt gegeven.

Naast de warme stenen kan er ook gewerkt worden met koude stenen. Uiteraard in afwisseling om een goede doorbloeding van de huid en spieren te krijgen.

Een beperkte hot-stone in combinatie met een olie massage is, zeker in de winter, een veel gevraagde massagevorm. Bij deze combinatie worden de warme stenen gebruikt om de spieren voor te verwarmen, maar wordt er met de stenen heel beperkt gemasseerd. Het grootste deel van de massage wordt dan met de hand gedaan.

Een hot-stone massage kan in 2 vormen worden gegeven, 1 uur voor achterkant lichaam, 1,5 uur voor achterkant en voorkant van het lichaam.

Bamboe massage €30,00 per half uur

Iedereen heeft hier direct het idee dat het pijnlijk is. Dat we gaan slaan met de bamboe stokken 🙂

Niets is echter minder waar. Deze massagevorm is bijzonder ontspannend en wordt over het algemeen gecombineerd met olie massage.

De (warme) bamboe massagestok wordt gebruikt als hulpmiddel. Dus een deel van de massage wordt met de handen uitgevoerd (zoals bij een normale oliemassage) en een deel wordt uitgevoerd met de bamboe massagestok. Bij deze massage wordt iets meer olie gebruikt, anders kan de bamboe niet lekker over je huid glijden.

De massage is heel zacht uit te voeren, maar doordat de bamboe massagestok vrij stevig is, is ook een heel stevige massage mogelijk. Veel harder dan alleen bij een hand massage.

Bamboe massage vindt zijn oorsprong in oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvatting.

De ervaring leert dat veel mensen de bamboe massage (in combinatie met olie massage) als veel vollediger en intenser beschouwen. Doordat de bamboe niet meegeeft worden de spieren vollediger geraakt. Dus voor iemand die graag een stevige massage krijgt is dit de perfecte massage. Je hebt na afloop echt het idee dat je spieren “onder handen zijn genomen”.

Stoel massage  €25,00 per half uur

Stoel massage wordt uiteraard gegeven op de massage stoel.

Vaak wordt er gekozen voor een massage op de kleding, maar bij ons kan er ook gekozen worden voor een olie massage. Eventueel in combinatie met bamboe en/of Tok-Sen.

De massage richt zich voornamelijk op de rug, schouders en nek, maar ook de armen en zelfs de benen kunnen mee gemasseerd worden.

 

Olie massage  25,00 per half uur

De olie massage is de meest standaard vorm van ontspanningsmassage. Het wordt ook wel de  klassieke massage genoemd.

Wij werken met natuurlijke Jojoba olie, maar op verzoek van de klant kan iedere olie gebruikt worden. En mocht je een allergie hebben, dan kunnen wij ook werken met hydrofiele olie, dat is een olie op water basis en absoluut veilig voor de huid.

Bij de olie massage kan je, als klant, precies aangeven wat je wilt. Welke lichaamsdelen wil je gemasseerd hebben, wil je zacht, stevig of hard gemasseerd worden. De duur van de massage is uiteraard afhankelijk van wat je gemasseerd wilt hebben. Vooraf heb je een gesprek met de masseur en daar kan je precies aangeven wat je wilt dat er gemasseerd wordt.

Om je een indicatie te geven over de tijdsduur. Een rug/schouder/nek massage kost ongeveer een half uur. Een massage van de volledige achterkant van je lichaam (rug/benen/voeten) kost ongeveer 1 uur. Een full body massage (achterkant en voorkant lichaam, incl armen en handen) kost 1,5 uur.

Maar je kan het ook helemaal zelf indelen. Precies zoals je zelf wilt.

Nothing Found

Sorry, no results were found. Perhaps searching will help to find what you are looking for.

Bring me back home